Hulpdienst Brandweer 4998 uren actief

Stabroek – In 2014 heeft Hulpdienst Brandweer Stabroek 423 acties ondernomen, samen goed voor net geen vijfduizend werkuren. Dat blijkt uit het jongste jaarverslag van de vzw.

“Zes keer rukten we uit voor een brand”, zegt Danny De Schutter, afgevaardigd beheerder van de vzw. “Dan hebben we het bijvoorbeeld over 144 oproepen voor het verdelgen van wespen, over 11 keer uitrukken voor de bestrijding van rupsen en het vrijmaken en reinigen van de openbare weg. Dat laatste deden we 26 keer”, weet De Schutter.

“Er waren ook 24 interventies voor stormschade en 12 keer reden we uit omdat er wateroverlast was. Het was ook nodig 10 keer uit te rijden omwille van bomen die voor gevaar zorgden. Maar daarnaast deden we ook schoolbezoeken, keken we de hydranten na en waren we aanwezig op heel wat massaspektakels. Hierbij mag je de opleidingen, oefeningen en administratieve taken niet vergeten. Wanneer we alles op een rijtje zetten was de Hulpdienst Brandweer Stabroek vorig jaar 4998 uren actief”, rekent De Schutter ons voor.

via: http://www.gva.be/cnt/dmf20150316_01582269/hulpdienst-brandweer-4998-uren-actief

Daaruit blijkt nog maar eens dat we de VZW Hulpdienst Brandweer Stabroek broodnodig hebben. Proficiat! Bedankt aan alle vrijwilligers om zo ten dienste te staan van de bevolking!

Hulpdienst Brandweer 4998 uren actief
Foto: w&f

 

 

Written By
More from rikfrans

Vrederechter wijst onteigening Opstalvalleigebied af

Antwerpen – In het raam van de uitvoering van het Gewestelijk Ruimtelijk...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *