Einde werken Hoogeind in zicht!

Vanaf maandag 4 mei zal het Stabroekse Hoogeind opnieuw open zijn tot aan de driehoek in Putte. Men is momenteel bezig met het leggen van de laatste lagen asfalt en de wegmarkeringen. De eerste weken zullen wel nog enkele werken moeten gebeuren zoals het plaatsen van verlichting en het afwerken van bermen en grachtkanten.

Nieuwe omleidingen

Vanaf  4 mei zullen er dan ook nieuwe omleidingen gelden. Het Hoogeind zal al wel in beide richtingen kunnen gebruikt worden.
De nieuwe omleiding zal als volgt gelden :
· Het autoverkeer – 3,5 ton wordt in beide richtingen rond Driehoek, dat gesloten wordt voor het verkeer (uitgezonderd voor aangelanden en bestemmingsverkeer voor handelaars) omgeleid. In richting van de haven gebeurt dit via Ertbrandstraat, AC Swinnesstraat (eenrichtingsverkeer), Plantinlaan en Hoogeind.
· In omgekeerd richting via Hoogeind, Plantinlaan, Kasteeldreef(eenrichtingsverkeer), Moretuslei en Ertbrandstraat. In Ertbrandstraat komt een tijdelijke regeling met verkeerslichten om de doorstroming in beide richtingen optimaal af te stemmen, maar omwille van het volume zullen er langere wachttijden ontstaan.
· Het doorgaand vrachtverkeer + 3,5 ton wordt verboden op deze omleiding, enkel bestemmingsverkeer voor laden en lossen is toegelaten.
Het Oud Broek zal terug geknipt worden zoals voorheen.

Het mag gezegd worden, het nieuw heraangelegde Hoogeind oogt mooi. Het zal een aardig plaatje geven als de nieuw aangeplante bomen allen in de groei gaan met een mooie groen berm.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *