Vragenronde Gazet Van Antwerpen

Een nieuw jaar en al halverwege mijn bestuursperiode (2012-2018). Naar aanleiding hiervan stelde Gazet Van Antwerpen mij vijf vragen.

  • Welke dag uit 2015 in uw gemeente zal u eeuwig bijblijven?

“Dat is ongetwijfeld de dag van het keizerrijden op zondag 22 maart. Er was die dag enorm veel volk en sfeer in Stabroek. Men kwam van heinde en verre om het spektakel te volgen. Het is ongelooflijk leuk om te zien hoe inwoners uit de omliggende polderdorpen het gansrijden en als bekroning het keizerrijden volgen. Zelfs minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, maakte daar tijd voor vrij.”

  • Op welke dag in 2016 moeten we zeker naar uw gemeente komen?

“Dan wil ik drie evenementen voorstellen. Voor Hoevenen het gansrijden op zondag, 6 maart. Voor Putte de Sluitingsprijs op dinsdag, 11 oktober voorafgegaan, de avond daarvoor, door de kermisloop. Voor Stabroek het gansrijden op zondag, 7 februari.”

  • Welke persoon in uw gemeente verdient een dikke pluim?

“Heel veel mensen verdienen op één of andere manier een dikke pluim omwille van verdiensten en inzet. Maar omdat u specifiek naar iemand vraagt nomineer ik Johan Breens. Johan Breens en zijn familie van de hulporganisatie Event Medical Team (EMT) die op 5 juni zijn levenswerk bij een loodsbrand in de vlammen zag opgaan. Ze zijn niet in een diepe put gezonken dankzij zijn opgewekt karakter en bijgevolg zijn enorme vriendenkring. Het bewijs daarvan was de succesvolle benefietactie die volgde. Deze was georganiseerd door vele Stabroekse verenigingen. Natuurlijk kunnen zij ook een pluim op hun hoed steken.”

  • Stel, u krijgt extra geld om één project te realiseren in uw gemeente, welk project zou dat dan zijn?

“Als er geen beperking is van geld en omvang van het project dan zou ik zo snel mogelijk het dagdagelijkse mobiliteitsprobleem in onze gemeente definitief oplossen. Geen files meer in onze gemeente! Meer veiligheid voor onze zwakke weggebruikers!”

  • Waar kijkt u, in uw persoonlijke leven, naar uit in 2016?

“Naar een nog beter evenwicht tussen werk en privé.”

Written By
More from rikfrans

Conciërgewoning Ravenhof wordt platgelegd

STABROEK – De gemeente Stabroek kreeg een sloopvergunning om de conciërgewoning naast...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *