Computers als kerstgeschenk voor vluchtelingen

Dit artikel kan je ook lezen op de website van het Polderke.

Op dinsdag 22 december trok de Kerstman, vergezeld van burgemeester Rik Frans, raadslid Ludo Claessens, ocmw-voorzitster Els Verbist en een delegatie van de Hulpdienst Brandweer Stabroek met een lading computers vanuit Stabroek naar het asielcentrum Bauwin in Kapellen Hoogboom.

“Begin december hebben wij een kledinginzamelactie gehouden”, zegt burgemeester Rik Frans. “Liefst  60 dozen vol warme winterkledij hebben wij naar het asielcentrum gebracht. Bij aflevering kregen wij een rondleiding in het opvangcentrum en maakten wij kennis met de verschillende diensten van het centrum. Zo brachten wij een bezoek aan het cybercafé, waar een twintigtal computers stonden opgesteld. Een deel van de computers is dringend aan vervanging toe. En zo rijpte het idee om de afgeschreven computers  van de gemeente Stabroek aan de vluchtelingen te schenken.
Het idee werd door raadslid Ludo Claessens (Open VLD) en mezelf voorgelegd aan onze collega’s en eenparig goedgekeurd”, aldus Frans.
De computers van de gemeente Stabroek , waarvan alle gegevens werden vernietigd zijn 5 à 6 jaar oud.

Dinsdag werden de computers overhandigd aan Jos Vergauwen, directeur van het vluchtenlingencentrum. “Wij zijn enorm blij met de 25 computers die wij van onze buren, de gemeente Stabroek, krijgen”, zegt Vergauwen.
“Voor de mensen hier is het vaak het enige communicatiemiddel met familie in hun land van herkomst. De bewoners staan hier vaak in rij aan te schuiven om een uurtje te chatten of te mailen op de computer.  Wij maken hier gebruik van het gratis besturingsysteem Linux.”, legt de directeur uit.  De kinderen kunnen gebruik maken van de computers voor begeleiding bij hun schooltaken.

Wanneer de kerstman met luid belgerinkel zijn komst aankondigde kwamen veel kinderen spontaan afgelopen. De glimlach op de kinderen hun gezicht wanneer zij met de kerstman op de foto mochten, de dankbaarheid van de bewoners, geven je een warm gevoel. “Dit is zeker niet de laatste actie die wij voor de vluchtelingen organiseren, wij zijn volop bezig om in  maart/april terug iets op touw te zetten voor deze mensen”, zeggen initiatiefnemers Ludo Claessens (Open VLD), Sven Breugelmans  (Hulpdienst Brandweer) en  burgemeester Rik Frans.kerstmannn

 

Written By
More from rikfrans

Dikke truiendag op School

Op vrijdag 13 februari werd de verwarming een paar graadjes minder gezet...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *