Gemeenteschool ‘De Rekke’ uit Hoevenen viert 150 jaar

Vrijdag 2 december werd het 150 jarig bestaan van de gemeenteschool ‘De Rekke’ in Hoevenen gevierd. Als gastvrouw verwelkomde schepen van onderwijs Veerle Nuyts iedereen in de polyvalente zaal van de school. Alle huidige leerkrachten, directeur en secretariaat waren uitgenodigd maar ook allen die hen daarin voorgingen. De energieke poetsdienst, de pastoor, het oudercomité, de ouderraad, waren eveneens van de partij. En ook vele fijne mensen die zich met hart en ziel ingezet hebben voor de school of tenminste zeer betrokken waren met de werking zoals gewezen directeurs en gepensioneerde leerkrachten. Burgemeester Rik Frans, die ooit nog lesgaf aan ‘De Rekke’ schetste de geschiedenis van de school. Tweede spreker was coördinerend inspecteur van de basisschool Ludo De Lee. Hij gaf op zijn beurt een uiteenzetting over de geschiedenis van het gemeentelijk onderwijs. Tenslotte kwam trotse directeur Inge Coeckelbergs aan het woord met veel woorden van dank voor iedereen die ook maar op de één of andere manier ervoor gezorgd had dat de Rekke is uitgegroeid tot wat ze vandaag is.

Josefien Derijcke, finaliste van de Voice kids, zorgde met een schitterend vertederende stem voor de muzikale intermezzo en Kurt Demey, illusionist, deed met een act met foto’s de ganse zaal met verstomming slaan. Hij is de zoon van Rosette Liekens en Bruno Demey die al het langst als (pleeg)ouders aan de schoolpoort staan. Ze hebben nl. 53 pleegkinderen onder hun hoede gehad. Coeckelbergs eindigde met de woorden van Alida De Bie waar ze zich in kan vinden: ‘Onderwijzen is wonderwijzen’. Daarna was er een verzorgde receptie aangeboden in de Oude Brouwerij.

Dit artikel is overgenomen uit de polder, het originele artikel kan je hier vinden