Conciërgewoning Ravenhof wordt platgelegd

STABROEK – De gemeente Stabroek kreeg een sloopvergunning om de conciërgewoning naast het Ravenhofkasteel plat te leggen. In de plaats komt al zeker een overdekte fietsenstalling en een oplaadpunt voor e-bikes.

“De plannen om komaf te maken met die leegstaande conciërgewoning zijn niet nieuw. Maar met de dienst Monumenten en Landschappen vonden  we lang geen oplossing waarin de twee partijen zich konden vinden.  Nu is het wel gelukt en de gemeente kreeg een afbraakvergunning. Wanneer alles volgens plan verloopt, kan nog dit jaar worden gestart met het afbreken van de conciërgewoning”, legt schepen van openbare werken en patrimonium Tom Van der Brempt (CD&V) uit.

“Wat er precies in de plaats komt van het verkommerde gebouw is nog niet helemaal  duidelijk. Wel staat vast dat er een fietsenstalling met glazen overkapping komt voor een dertigtal fietsen. Omdat er steeds meer e-bikes rondrijden, voorzien we ook een elektrisch laadpunt op die plek.”

Het originele artikel kan je hier lezen, op de website van de Gazet van Antwerpen

Written By
More from rikfrans

Conciërgewoning Ravenhof wordt platgelegd

STABROEK – De gemeente Stabroek kreeg een sloopvergunning om de conciërgewoning naast...
Read More