Kunstwerk ‘Polderpoort’ heet iedereen welkom

Kunstwerk ‘Polderpoort’ heet iedereen welkomSTABROEK – Het kunstwerk van de Hoevense beeldhouwer Guy Janssens (63) is nu een ankerpunt voor wie naar Stabroek of Hoevenen rijdt.

“Het is geen toeval dat we het imposante beeld van bijna tweeënhalve meter hoog en bijna vierenhalve ton zwaar ‘Polderpoort’ hebben gedoopt. Het kunstwerk opent inderdaad de poort naar de polder, want op bodemkundige kaarten is te zien dat de scheidinglijn tussen zand- en poldergrond precies op de Hoge Weg ligt”, aldus Stabroeks burgemeester Rik Frans (N-VA).

Beeldhouwer en Hoevenaar Guy Janssen is erg opgetogen dat zijn kunstwerk nu een ankerpunt is. De kunstenaar is autodidact. “Verschillende Belgische en Nederlandse gemeenten hebben al monumentaal werk van mij gekocht. Zo staan er onder meer beelden van mij in Durbuy, Sprimont, Lontzen en Kalmthout. Twee keer deed ik mee aan symposia in Mexico en daarom staan er ook daar beelden van mij”, aldus Guy Janssen.

Het originele artikel kan je lezen op de site van Gazet Van Antwerpen. 

Written By
More from rikfrans

Nieuwjaarstoespraak: vrijdag, 16 januari 2015 – Fort van Stabroek

Dames en Heren, Beste N-VA leden, beste dorpsgenoten, beste vrienden en sympathisanten,...
Read More