Claim je plekje! Onze poldergemeente zet de aanval in tegen zwerfvuil

Stabroek gaat, in samenwerking met OVAM, haar inspanningen voor het terugdringen van zwerfvuil opdrijven. Daarom introduceert Stabroek het project ‘Claim je plekje’.
Om zelf het goede voorbeeld te geven en het project onder de aandacht van de Stabroekenaars te brengen trokken leden van de milieuraad, de milieudienst, burgemeester Rik Frans en milieuschepen ad interim Ludo Reyntjens gisteren ten aanval tegen het zwerfvuil op het Picoloplein.

Wie wil meedoen, claimt op de website een stukje grond in zijn of haar wijk of straat. De vakjes meten telkens 100 meter op 100 meter. Wie een vak aanklikt, engageert zich om het afvalvrij te houden. Elk vakje kan door vier personen of vier teams geclaimd worden. Individuen kunnen maximum twintig aaneensluitende stukken claimen, teams kunnen tot vijftig stukken gaan.

Wie een vak claimt, neemt contact op met de milieudienst via 03.210.11.51 of milieudienst@stabroek.be De gemeente zorgt voor het nodige opruimmateriaal, afvalzakken en werkhandschoenen. Het bijeengebrachte zwerfvuil wordt door de gemeente opgehaald”, geeft Ivan Janssens nog mee.

Lees het originele artikel hier op de website van Gazet Van Antwerpen

Written By
More from rikfrans

Gelukkig Nieuwjaar!

      Een winters zonnetje boven ons dorp. Een fijn nieuwjaar...
Read More