Basisschool De Rekke breidt uit met 8.000m²

Burgemeester Rik Frans, schepen Herman Jongenelen en Inge Coeckelbergs.

Lees het originele artikel hier op de website van Gazet Van Antwerpen
STABROEK – Burgemeester Rik Frans (N-VA) zette zo pas zijn handtekening onder de aankoopakte van de gronden Van Look, gelegen tussen de basisschool De Rekke en de sporthal. Het is de bedoeling de school op korte termijn uit te breiden met 8.000 m², waarvan 2.000 m² bebouwing. De huidige bebouwde oppervlakte bedraagt 3.700 m². Met 287 leerlingen en 199 kleuters, is de school zo goed als volzet.

 “Wij willen ons focussen op een open en groene school”, zegt de kersverse schepen van onderwijs Herman Jongenelen (CD&V). “We voorzien 6.000 m² speelruimte voor onze kinderen.”  De Rekke wordt meer nog dan nu het geval is een open school. “We mikken op een akkoord met turnkring Vrank en Vrij. Hun oefenzaal aan de overkant van de gronden Van Look is tot op de draad versleten. Zij zouden ook kunnen gebruiken maken van de nieuwe infrastructuur.”

 

Written By
More from rikfrans

Kunstwerk ‘Polderpoort’ heet iedereen welkom

STABROEK – Het kunstwerk van de Hoevense beeldhouwer Guy Janssens (63) is...
Read More