Gemeente Stabroek doet inwoners bos cadeau

Investeren in groene ruimte, dat is investeren in de toekomst van onze inwoners. Daarom kochten we als gemeente een groot stuk bos aan van 4,1 hectare of omgerekend 41.000 vierkante meter. Een groene long voor ons mooie polderdorp”, aldus het N-VA bestuur van Stabroek.

Het bos is gelegen in de gemeente Hoevenen tussen de Plasstraat, de Antwerpsesteenweg en de Molenstraat. Al meer dan 20 jaar gaat de natuur hier echter ongestoord haar gang met als gevolg een ontoegankelijk bos waar bomen en struiken welig tieren.

Een park van én voor inwoners

Allereerst plannen we om het verlies van biodiversiteit in dit stukje groen een halt toe te roepen en tegelijkertijd het natuurlijk ecosysteem van het gebied te herstellen. Op termijn willen we, in samenspraak met de buurtbewoners, dit stukje kostbaar groen omtoveren tot een toegankelijk park.

Een speelweide, een joggingparcours of een speelbos, het kan allemaal.  Het zal samen beslist worden met alle buurtbewoners. Via infomomenten en bevragingen willen we deze ruimte immers herschapen tot een prachtig park van én voor inwoners.

N-VA kiest voor groen

Als N-VA kiezen we in Stabroek bewust voor een groene gemeente. Een gezond milieubeleid met voldoende openbaar groen is letterlijk van levensbelang. Natuur maakt mensen immers gezonder, heeft een positief effect op het humeur, moedigt sociale contacten aan en zorgt ook voor de zuivere lucht van toekomstige generaties..

Door te investeren in groene ruimte wordt een ontmoetingsplek gecreëerd voor jong en oud. Een duurzame trekpleister van ontspanning voor iedereen met andere woorden: een portie groen geluk, waar we als gemeente hard ons best voor doen!

Lees hier ook het artikel van gazet van Antwerpen

Tags from the story
,
Written By
More from rikfrans

Gemeente koopt magazijn op Picolosite

STABROEK – Het gemeentebestuur heeft een unit gekocht op de Picolosite aan...
Read More